• Δοκιμασία Ελέγχου Γνώσεων

    Δοκιμασία Ελέγχου Γνώσεων για επαγγελματίες υγείας που παρέχουν υπηρεσίες ταξιδιωτικής ιατρικής

    Με το πέρας του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ταξιδιωτικής Ιατρικής θα διεξαχθεί δοκιμασία ελέγχου αποκτηθέντων γνώσεων σχετικών με τη θεματολογία που αναπτύχθηκε στα φροντιστήρια και στις εισηγήσεις του συνεδρίου.
    Η εξέταση θα γίνει με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.
    Η εξέταση θα γίνει με ειδική κωδικοποίηση, χωρίς να αναγράφονται τα προσωπικά στοιχεία του εξεταζόμενου, όπου μόνος του ο ίδιος θα μπορεί να αυτοαξιολογηθεί. Κατάσταση των κωδικών με την βαθμολογία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ένα μήνα μετά την εξέταση, και ο κάθε εξεταζόμενος, θα μπορεί να αναζητήσει την βαθμολογία που θα αντιστοιχεί στον κωδικό του.
    Στον εξεταζόμενο δίνεται η ευκαιρία, αφενός να αξιολογήσει τις γνώσεις του, αφετέρου η εξέταση αυτή, αποτελεί ένα προϊδεασμό, για τις εξετάσεις πιστοποίησης της Διεθνούς Εταιρείας Ταξιδιωτικής Ιατρικής.
    Υπόδειγμα ερωτήσεων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.geomed.gr).
    Δοκιμασία Ελέγχου Γνώσεων- Υπόδειγμα Ερωτήσεων

    Κωδικός…………………..

    Κάθε ερώτηση έχει μία μόνο σωστή απάντηση. Παρακαλώ κυκλώστε την σωστή απάντηση:

    1. Σε ποια από τις παρακάτω χώρες, ένας μη εμβολιασμένος ταξιδιώτης βρίσκεται σε κίνδυνο να προσβληθεί από Κίτρινο πυρετό;

    Α. Νικαράγουα

    Β. Νότια Αφρική

    Γ. Βραζιλία

    Δ. Ινδονησία

    2. Σε ποια από τις ακόλουθες χώρες, συνιστάται χημειοπροφύλαξη έναντι της ελονοσίας, σε ταξιδιώτη που πρόκειται να επισκεφτεί για 2-εβδομάδες κάποια από τις παραλιακές περιοχές:

    Α. Κένυα

    Β. Μαρόκο

    Γ. Ταϊλάνδη

    Δ. Φίτζι

    3. Ποια από τα ακόλουθα εμβόλια αντενδείκνυται για ένα ταξιδιώτη που έχει η Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (AIDS) και με αριθμό CD4 <200 /μL (φυσιολογικό εύρος 400 / μ L – 1500 / μL);

    Α. Ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας

    Β. Ηπατίτιδαw Α

    Γ. Πνευμονιοκόκκου

    Δ. Ανεμευλογιάς

    4. Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν από ελονοσία, κάθε χρόνο;

    Α. 50.000 -100.000

    Β. 500.000 – 750.000

    Γ. 1.000.000 – 3.000.000

    Δ. 10.000.000 – 12.000.000

    5. Ένα άτομο με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, οξυγόνο-εξαρτώμενο, επιθυμεί να κάνει ένα πολύωρο αεροπορικό ταξίδι. Ποια από τις παρακάτω φράσεις σχετικά με τη χρήση οξυγόνου πάνω σε εμπορικά αεροσκάφη είναι σωστή;

    Α. Οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να παρέχουν οξυγόνο, χωρίς να έχει προηγηθεί αίτημα του ατόμου που πρόκειται να ταξιδέψει.

    Β. Οι αεροπορικές εταιρείες απαγορεύεται να παρέχουν οξυγόνο για

    ιατρική χρήση εντός του αεροσκάφους, εκτός από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

    Γ. Τα άτομα που εξαρτώνται από την χρήση οξυγόνου στο επίπεδο της θάλασσας, δεν θα πρέπει να ταξιδέψουν με τις εμπορικές αεροπορικές εταιρείες.

    Δ. Οι συνεννοήσεις για τη χρήση οξυγόνου πρέπει να γίνονται με την αεροπορική εταιρεία, αρκετές ημέρες πριν από την πτήση.

    Απαντήσεις

    1. Γ, 2.Α, 3.Δ, 4. Γ, 5.Δ

Photostream