• 1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Ταξιδιωτικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος

  1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Ταξιδιωτικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος

  Ελληνική Εταιρεία Ταξιδιωτικής (Γεωγραφικής και Τροπικής) Ιατρικής
  251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
  424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως

  424  ΓΣΝΕ
  Θεσσαλονίκη 18 Μαρτίου 2016

  Χαιρετισμός

  Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

  Την τελευταία 20ετία, η συνεχής αύξηση των μαζικών μετακινήσεων (ταξίδι, μετανάστευση, εμπόριο) και η κλιματική αλλαγή, άλλαξαν ριζικά τον παγκόσμιο υγειονομικό χάρτη καθιστώντας το παγκόσμιο τοπικό. Έτσι, ήλθαμε αντιμέτωποι με σημαντικές προκλήσεις για την οργάνωση των εθνικών υγειονομικών προσπαθειών, που μέχρι τώρα οριοθετούσαμε θεσμικά ως Δημόσια Υγεία και τώρα υποχρεωνόμαστε να τις εντάξουμε σε ευρύτερο πεδίο ευθύνης, δηλ. την Παγκόσμια Υγεία. Οι πρόσφατες επεκτάσεις υγειονομικών απειλών (ebola) και οι αναδυόμενες νόσοι αποτελούν τυπικά παραδείγματα.

  Η 1η εκπαιδευτική ημερίδα στην Ταξιδιωτική Ιατρική αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Ελληνικής Εταιρείας Ταξιδιωτικής (Γεωγραφικής και Τροπικής) Ιατρικής, για την εξειδικευμένη ενημέρωση των υγειονομικών, στον πολύ σημαντικό ιατρικό τομέα άσκησης, εκπαίδευσης και έρευνας, που ορίζεται διεθνώς σαν «Ταξιδιωτική Ιατρική».

  Η διεξαγωγή της ημερίδας στη Θεσσαλονίκη και η συν-διοργάνωση με το εκλεκτό επιτελείο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως και του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία της και ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τα μέλη του ΔΣ της Εταιρείας.

  Δρ Κώστας Γ. Γερολυμάτος,
  Πρόεδρος ΕΕΤΙ

  Αρχεία - Υλικό Ημερίδας

  Κατεβάστε το Τελικό Πρόγραμμα κάνοντας κλικ εδώ.

Photostream